Monday, 10 November 2008

...:::UlangTahun:::...

Assalamaualaikum, para pembaca sekalian...

Apa khabar??saya harap semua sihat walafiat ya...
walaubagaimanapun syukur alhamdulillah kerana diberi nikmat kesihatan..tak gitu yop(blajor loghat parit)hehe...

saya ingin memohon maaf kepada semua pembaca blog saya, kerana sudah lama saya tidak update...bukan apa, ada sedikit masalah yang berlaku...

sebenarnya ada beberapa sebab kenapa saya tidak update blog saya..jadi saya harap jangan marahkan saya ya...kalau yang sentiasa menjenguk itu, terima kasih la teman ucapkan kerana tolong tengok-tengokkan blog teman ye...


FAKTOR-FAKTOR

Teman ini sebenarnya sudah lama hendak update
blog teman ini...ini antara sebab-sebab teman tidak sempat update:

1. Perubahan
Kenapa saya kata perubahan?? sebenarnya saya masa dulu, saya dalam proses ingin menukar blog saya dari blogspot kepada wordpress..namun disebabkab oleh kekangan masa ditambah pula dengan tidak expert untuk mengendalikan wordpress ini. hal ini menyebabkan blog saya terbengkalai. apabila sudah terbengkalai, saya rasa agak keberatan dengan mengupdate blog saya. namun kenapa hari ini baru saya update, kejap lagi saya cerita kenapa hari ini....

2. Tsunami Blog
Yang ini berlaku apabila secara tiba-tiba, ramai sahabat saya mula berkecimpung didalam penulisan blog ini.. ada yang meminta bantuan saya untuk tolong buat, ada yang minta tolong cantikkan blog sahabat saya ini dan ada macam-macam lagilah...disebabkan tsunami ini lah saya mula kembali untuk menulis..hehehe...kenapa tarikh keramat ini??? kita tunggu....

3. Teguran
saya pernah melalui satu program ini, dimana program itu ada membncangkan mengenai blog ini sendiri. seorang pakar dalam penulisan ini ada mengatakan, sekarang ini bidang penulisan semakin meningkat dimana proses percambahan blog semakin bertambah(ia jugak ye)...tapi apa yang menarik adalah dia mengatakan, blog semakin bertambah tapi kualiti penulisan tiada...apa maksud dia adalah...banyaknya blog ini copy dan paste..jadi dimana letaknya nilai penulisan itu sendiri...(betul jugak dia kata sambil-sambil terasa...hehehe)

4. Ulangtahun
Inilah faktor yang terbesar kenapa saya memulakan kembali penulisan saya dalam blog ini. Pada tanggal 10 November 2007 telah terbinalah blog saya, walaupun terpaksa melalui perubahan dari segi url..namun hal ini tidak mematahkan semangat saya untuk menulis...dan semalam adalah hari ulangtahun untuk blog saya...rupa-rupanya dah sampai setahun dah...kalau baby ini, sudah besar dah...hehhehe..(kan best kalau ada anak..hehehe)


saya rasa itulah antara faktor-faktornya...namun lepas ini, blog ini akan terjaga dengan sebaiknya...hehehe...(kena wat cm bini la...hehe)

ok....setakat ini dulu coleteh saya ye..jumpa dikemudian hari....


1 comments:

ahmad said...

Kesimpulannya rajin2la update blog, baru xkeluar list of alasan ni. hehe ;)

www.ulumcordova.putrabytes.com